Coachning

OBS!
På grund av Coronapandemin kommer inga kurser att hållas närmaste tiden.
Är ni intresserade av att delta när vi på ett tryggt sätt kan träffas i bassängen, så anmäl gärna intresse redan nu via mejl till: info@johnnywiden.se

Ett sätt att förbereda sig är att skaffa kursliteraturen

Nedan kan ni se vad som normalt brukar tillämpas.

Som alternativ kan vintersimning eller vinterbad vara intressant.


Ta en titt på filmen här intill. Självlärda simmare och de som gått traditionella crawlkurser, t ex  kurser i vuxencrawl, simmar i regel som i "före"-stilen. De vevar med armarna och sparkar med benen och jobba mot vattnet. "Efter"-stilen visar hur mycket enklare det blir att på ett synkroniserat sätt simma med hela kroppen och jobba med vattnet.

Läs gärna e-boken SWIM Ultra-Efficient Freestyle för att förstå skillnaden mellan traditionell simning och TI-simning.

Upplägg
För att underlätta och snabba på inlärningen använder jag mig av en arbetsbok med filmsekvenser som visar de grundläggande övningarna och som också motiverar poängen med varje övning. Detta kan användas som förberedelse inför lektionerna där jag är med i vattnet och visar själv och ser till att du utför övningarna på rätt sätt. Vid behov filmar jag även för att kunna visa hur det ser ut, så du får en direkt återkoppling och får det lättare att korrigera. Arbetsboken fungerar också utmärkt för repetition efter varje lektion. Givetvis går arbetsboken bra att använda för studier och övning på egen hand eller med en kamrat. Jag rekommenderar att åtminstone något tillfälle någon personlig eller parlektion för att få återkoppling.

Personlig
Jag blir din personliga tränare och coachar dig på tider vi kommer överens om.

Par
Jag coachar dig och en kompis på tider vi kommer överens om. Fördelen här är att ni tillsammans blir både simmare och coacher. Ni ser hur den andra simmar och genom att rätta eventuella fel blir mer uppmärksam på detaljer som ni sedan ha kan dra fördel av. Ni blir varandras diskussionspartner och bollplank.

Kurser
I Lulekamraternas regi ges ett antal nybörjar- och fortsättningskurser i vad som brukar kallas vuxencrawl. Se aktuellt utbud under Kurser.

Andra konstellationer
I vissa fall kan jag coacha även andra konstellationer efter överenskommelse. Det kan vara crawlkurser med 5-6 deltagare beroende på förkunskaper. Exempelvis kan det vara ett led i ett företags satsning på friskvård.

Filmning
I all min coachning ingår en inledande filmning som används för simanalys, och i fallet när fler lektioner är bokade, som en förefilm att senare ha som jämförelse. Jag använder även filmning under lektionerna för att direkt kunna visa hur du simmar eller utför drillarna. Hur man tror att man ser ut och hur man verkligen ser ut kan skilja avsevärt.

Priser
 
Typ
Antal elever
Pris/elev
1 timme
Pris/elev
3 timmar
Pris/elev
5 timmar
Personlig  190025003900
Par260017002700

 
Typ
Antal elever
Pris/elev
7 timmar
Kurs*4**3200

 * Kräver medlemsskap i Lulekamraterna
** För att höja kvalitén körs kommande kurser med endast 4 elever, dvs mer tid till varje elev. Vid prisjämförelse med andras kurser, kolla hur lång genomsnittlig personlig tid du får. På 4 elever får du här i snitt 15 minuter per timme.
Exempel på före och efter Total Immersion
Kolla in hur det kan se ut före och efter en satsning på Total Immersion. Förefilmen är ett typexempel på hur det ser ut för väldigt många. Väderkvarnssimning och mycket bubblor där mycket energi går åt till annat än framåtrörelse.Hur övar man effektivt?
Det handlar om att få in rörelserna i muskelminnet. Vad är muskelminnet? Hur fungerar det? Se filmen