Kurser

TI-kurs_15-16_2022_jan-maj_ultra-efficient_header.png

Om din simning känns obekväm...

... arbetsam och/eller långsam, behöver det inte alls vara på grund av dålig kondition. Det beror säkerligen på att du flyttar vatten omkring dig och orsakar turbulens och motstånd. I denna kurs lär du dig hur du kan samarbeta med gravitationen och simma genom och med vattnet – i stället för att kämpa mot det – resultatet blir ett mer avslappnat och energieffektivt crawl.

Kursupplägg

För att underlätta och snabba på inlärningen använder jag mig av en arbetsbok med filmsekvenser, Ultra-Efficient Freestyle, som visar de grundläggande övningarna och som också motiverar poängen med varje övning. Detta kan användas som förberedelse inför lektionerna där jag är med i vattnet och visar själv och ser till att du utför övningarna på rätt sätt. Vid behov filmar jag även för att kunna visa hur det ser ut, så du får en direkt återkoppling och får det lättare att korrigera. Arbetsboken fungerar också utmärkt för repetition efter varje lektion. Givetvis går arbetsboken bra att använda för studier och övning på egen hand eller med en kamrat. Jag rekommenderar att åtminstone något tillfälle någon personlig eller parlektion för att få återkoppling.

I all min coachning ingår en inledande filmning, en förefilm att senare ha som jämförelse med den slutfilm som tas och analyseras. Jag använder även filmning under lektionerna för att direkt kunna visa hur du simmar eller utför drillarna. Hur man tror att man ser ut och hur man verkligen ser ut kan skilja avsevärt.

Jag har lektioner onsdagar varannan vecka för att ge utrymme för mer egenträning och håller på i sju veckor. Planerat är två grupper. För att få ut det mesta för alla kommer vi om möjligt försöka att få så homogena grupper som möjligt.

Aktuell kurs

En eljest crawlkurs - grundkurs i Total Immersion

När?

7 onsdagar kl 21-22

Grupp 1

7 ons: 26 jan, 9,23 feb, 9,23 mar, 6,20 apr 2022

Grupp 2

7 ons: 16 feb, 2,16,30 mar, 13,27 apr, 11 maj  2022

Var?

Gammelstads badhus

Vem?

Du som kan simma minst 100 m valfritt simsätt

Deltagaravgift

3600 kr

Antal deltagare

 4* per grupp

Vad?

Undervisning enligt Total Immersions pedagogiska och beprövade metod med aktivt deltagande av coachen i bassängen och dessutom

  • Filmning första lektionen för att få en före-efter-film

  • Filmning sista lektionen med analys och tips på vad som behöver fokuseras på i fortsättningen

  • Filmning efter behov under lektionerna för att kunna ge direkt visuell återkoppling

  • Mejl efter varje lektion om vad vi gjorde med lämpliga länkar och med en hemläxa till nästa gång

Kursbok

Ultra-Efficient Freestyle workbook (dvs paketet med bok, arbetsbok och filmer). Den köper ni själva via TI-store. Följ länken ovan

Intresseanmälan

Mejl till info@johnnywiden.se  Ange önskad grupp eller om båda gruppernas tider passa

Status

Stängd

#eneljestcrawlkurs

* För att höja kvalitén körs kommande kurser med endast 4 elever, dvs mer tid till varje elev. Vid prisjämförelse med andras kurser, kolla hur lång genomsnittlig personlig tid du får. På 4 elever får du här i snitt 15 minuter per timme.

Före och efter Total Immersion

Självlärda simmare och de som gått traditionella crawlkurser, t ex kurser i vuxencrawl, simmar i regel som i "före"-stilen. De vevar med armarna och sparkar med benen och jobbar mot vattnet. "Efter"-stilen visar hur mycket enklare det blir att på ett synkroniserat sätt simma med hela kroppen och jobba med vattnet. Se filmen.

Hur övar man effektivt?

Det handlar om att få in rörelserna i muskelminnet. Vad är muskelminnet? Hur fungerar det? Se filmen