top of page

Coachning

Före och efter Total Immersion

Självlärda simmare och de som gått traditionella crawlkurser, t ex kurser i vuxencrawl, simmar i regel som i "före"-stilen. De vevar med armarna och sparkar med benen och jobbar mot vattnet. "Efter"-stilen visar hur mycket enklare det blir att på ett synkroniserat sätt simma med hela kroppen och jobba med vattnet. Se filmen.

Upplägg

För att underlätta och snabba på inlärningen använder jag mig av en arbetsbok med filmsekvenser, Ultra-Efficient Freestyle, som visar de grundläggande övningarna och som också motiverar poängen med varje övning. Detta kan användas som förberedelse inför lektionerna där jag är med i vattnet och visar själv och ser till att du utför övningarna på rätt sätt. Vid behov filmar jag även för att kunna visa hur det ser ut, så du får en direkt återkoppling och får det lättare att korrigera. Arbetsboken fungerar också utmärkt för repetition efter varje lektion. Givetvis går arbetsboken bra att använda för studier och övning på egen hand eller med en kamrat. Jag rekommenderar att åtminstone något tillfälle någon personlig eller parlektion för att få återkoppling.

I all min coachning ingår en inledande filmning, en förefilm att senare ha som jämförelse med den slutfilm som tas och analyseras. Jag använder även filmning under lektionerna för att direkt kunna visa hur du simmar eller utför drillarna. Hur man tror att man ser ut och hur man verkligen ser ut kan skilja avsevärt.

Personlig

Jag blir din personliga tränare och coachar dig på tider vi kommer överens om.

Jag coachar dig och en kompis på tider vi kommer överens om. Fördelen här är att ni tillsammans blir både simmare och coacher. Ni ser hur den andra simmar och genom att rätta eventuella fel blir mer uppmärksam på detaljer som ni sedan ha kan dra fördel av. Ni blir varandras diskussionspartner och bollplank.

Par

Kurs

Jag ger ett antal nybörjar- och fortsättningskurser i vad som brukar kallas vuxencrawl. Se aktuellt utbud under Kurser. Det kan också vara kurser enligt eget önskemål, t ex kan det vara ett led i ett företags satsning på friskvård.

Priser

Personlig

1 elev

1h -   900 kr

3h - 2500 kr

5h - 3900 kr

Par

2 elever

1h -   600 kr

3h - 1700 kr

5h - 2700 kr

per elev

Kurs

4 elever*

7h - 3600 kr

per elev

* För att höja kvalitén körs kommande kurser med endast 4 elever, dvs mer tid till varje elev. Vid prisjämförelse med andras kurser, kolla hur lång genomsnittlig personlig tid du får. På 4 elever får du här i snitt 15 minuter per timme.

Hur övar man effektivt?

Det handlar om att få in rörelserna i muskelminnet. Vad är muskelminnet? Hur fungerar det? Se filmen

bottom of page