top of page

Grundkurser

Om din simning känns obekväm...

... arbetsam och/eller långsam, behöver det inte alls vara på grund av dålig kondition. Det beror säkerligen på att du flyttar vatten omkring dig och orsakar turbulens och motstånd. I denna kurs lär du dig hur du kan samarbeta med gravitationen och simma genom och med vattnet – i stället för att kämpa mot det – resultatet blir ett mer avslappnat och energieffektivt crawl. Speciellt lämpad för triathlon.

I samarbete med föreningen Kallis Luleå ger vi ett antal grund- och fortsättningskurser i Total Immersion. Du behöver vara medlem i Kallis Luleå (bli medlem) för att kunna delta.

Kursupplägg

För att underlätta och snabba på inlärningen använder jag mig av en arbetsbok med filmsekvenser, Ultra-Efficient Freestyle, som visar de grundläggande övningarna och som också motiverar poängen med varje övning. Detta kan användas som förberedelse inför lektionerna där jag är med i vattnet och visar själv och ser till att du utför övningarna på rätt sätt. Vid behov filmar jag även för att kunna visa hur det ser ut, så du får en direkt återkoppling och får det lättare att korrigera. Arbetsboken fungerar också utmärkt för repetition efter varje lektion. Givetvis går arbetsboken bra att använda för studier och övning på egen hand eller med en kamrat.

I all min coachning ingår en inledande filmning, en förefilm att senare ha som jämförelse med den slutfilm som tas och analyseras. Jag använder även filmning under lektionerna för att direkt kunna visa hur du simmar eller utför drillarna. Hur man tror att man ser ut och hur man verkligen ser ut kan skilja avsevärt.

Jag har lektioner onsdagar och fredagar varannan vecka för att ge utrymme för mer egenträning och håller på i sju veckor. Planerat är fyra grupper. Exakt vilka grupper det blir beror på antal elever. För att få ut det mesta för alla kommer vi om möjligt försöka att få så homogena grupper som möjligt.

 

Aktuella kurser

En eljest crawlkurs - grundkurs i Total Immersion

Vad?

7 lektioner med undervisning enligt Total Immersions pedagogiska och beprövade metod med aktivt deltagande av coachen i bassängen och dessutom

  • Filmning första lektionen för att få en före-efter-film

  • Filmning sista lektionen med analys och tips på vad som behöver fokuseras på i fortsättningen

  • Filmning efter behov under lektionerna för att kunna ge direkt visuell återkoppling

  • Information efter varje lektion om vad vi gjorde med lämpliga länkar och med en hemläxa till nästa gång

När?

Varannan onsdag kl 21:30 - 22:30

OBS! mar 27 utgår

Grupp 1

jan 17,31, feb 14,28, mar 13, apr 3,17

Grupp 2

jan 24, feb 7,21, mar 6, 20, apr 10,24

eller

varannan fredag kl 19:30 - 20:30

OBS! mar 29 utgår (långfredag)

Grupp 3

jan 19, feb 2,16, mar 1,15, apr 5,19

Grupp 4

jan 26, feb 9,23, mar 8,22, apr 12,26 

Exakt vilka grupper det blir beror på antal elever som anmäler sig 

Var?

Gammelstads badhus

Vem?

Du som är medlem i Kallis Luleå och kan simma minst 100 m valfritt simsätt

Deltagaravgift

3500 kr

Medlemsavgift i Kallis Luleå (bli medlem)

200 kr

Antal deltagare

 4* per grupp

Kursmateriel (obligatoriskt)

Ultra-Efficient Freestyle workbook (dvs paketet med bok, arbetsbok och filmer). Den köper ni själva via länken ovan

Intresseanmälan

Mejl till simcoachning@kallislulea.se
Ange önskad grupp eller om alla gruppers tider passar

Frågor

Mejl till simcoachning@kallislulea.se

Status

Öppen

#eneljestcrawlkurs

* För att höja kvalitén körs kommande kurser med endast 4 elever, dvs mer tid till varje elev. Vid prisjämförelse med andras kurser, kolla hur lång genomsnittlig personlig tid du får. På 4 elever får du här i snitt 15 minuter per timme.

Villkor

  • Det krävs 4 elever i en grupp för att kursen ska bli av för den gruppen

  • Din anmälan (bokning) är bindande

  • Fakturering sker efter första kurstillfället

  • Eftersom din bokning avser en tjänst vid en bestämd dag eller under en bestämd tidsperiod så gäller ej ångerrätten enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. (Se undantagen i Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler, i kapitel 2, paragraf 1 och 11). Det innebär att om du hoppar av någon gång efter kursstarten eller inte kommer till kursen blir du ändå betalningsskyldig. Du har ju reserverat en plats som någon annan annars skulle ha fått och kurskravet är 4 elever

 

 

Före och efter Total Immersion

Självlärda simmare och de som gått traditionella crawlkurser, t ex kurser i vuxencrawl, simmar i regel som i "före"-stilen. De vevar med armarna och sparkar med benen och jobbar mot vattnet. "Efter"-stilen visar hur mycket enklare det blir att på ett synkroniserat sätt simma med hela kroppen och jobba med vattnet.

Hur övar man effektivt?

Det handlar om att få in rörelserna i muskelminnet. Vad är muskelminnet? Hur fungerar det?

bottom of page